دانشگاه آزاد اسلامی برای توسعه زیرساخت‌های خود توجه ویژه‌ای به بخش عمرانی دارد تا بتواند برای فعالیت‌های پژوهشی، فرهنگی و آموزشی خود از این زیرساخت‌ها استفاده کند. مسئولیت معاونت عمرانی این دانشگاه برعهده مهندس محسن هاشمی است. سال 92 که او به این دانشگاه آمد، دو میلیون و 500 هزار متر مربع پروژه عمرانی ناتمام و حدود 500 قرارداد پیمانکاری میراثی بود که از دوران مدیریت قبلی برجای مانده بود. برخی از این پروژه‌ها در شرایطی قرار داشتند که هر کدام حدود پنج سال از شروع آن گذشته بود اما امکان اتمام آن فراهم نبود. بر همین اساس مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی اتمام پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام دانشگاه را به‌عنوان اولویت اصلی برنامه‌های خود قرار دادند تا در کمترین زمان ساختمان‌ها را در اختیار دانشجویان و استادان قرار دهند. دیروز مهندس هاشمی، معاون عمرانی دانشگاه  از آخرین اقدامات و پیشرفت‌های عمرانی این دانشگاه سخن گفت. پیشرفت 80 درصدی پروژه حمل‌ونقل کابلی در واحد علوم و تحقیقات تهران و بهره‌برداری از آن تا پایان سال و همچنین استفاده از فضاهای بلا‌استفاده برای طرح گردشگری از مهم‌ترین خبرهایی است که او اعلام کرد. مهندس هاشمی درباره ضرورت اجرای پروژه حمل‌ونقل کابلی گفت: «به دلیل اختلاف ارتفاع بالغ بر 400 متری سایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، هزینه بالای جابه‌جایی دانشجویان و کارکنان و نبود امنیت کافی توسط سیستم حمل‌ونقل فعلی خصوصا در فصل زمستان، طرح سیستم حمل‌ونقل کابلی توسط معاونت عمرانی دانشگاه ارائه شد.»

او افزود: «اوایل سال 93 این طرح به تصویب هیات‌رئیسه این دانشگاه رسید و درنهایت پس از برگزاری مناقصه، اواخر سال 93 در قالب پروژه طرح و ساخت به شرکت تام ایران خودرو ابلاغ شد. از مشخصات این پروژه می‌توان به طول مسیر هزار و 742 متری و حجم جابه‌جایی مسافر به میزان دو هزار نفر در ساعت اشاره کرد. همچنین این پروژه شامل چهار ایستگاه، 18 پایه و 77 کابین است.»
مهندس هاشمی با بیان اینکه با شروع عملیات اجرایی در اوایل سال 94، درحال حاضرپیشرفت فیزیکی این پروژه به 80 درصد رسیده است، ادامه داد: «این پروژه شامل انجام عملیات اجرایی فونداسیون 16 پایه، عملیات ساخت و حمل 18 دکل به کارگاه، انجام عملیات عمرانی فونداسیون ایستگاه‌های یک، سه و چهار، ساخت کلیه تجهیزات خارجی و حمل بخش عمده‌ای از آن به کارگاه و عملیات نصب تجهیزات ایستگاه شماره یک است.»
معاون عمرانی دانشگاه گفت: «پیش‌بینی می‌شود با پایان عملیات اجرایی پروژه، بهره‌برداری اولیه تا پایان سال جاری محقق شود.»

او با اشاره به سیاست‌های مدیریت دانشگاه درباره توسعه گردشگری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی دارای یک میلیون مترمربع فضای خوابگاهی در سراسر کشور است که نیمی از آن خالی بوده یا با ضریب اشغال پایینی استفاده می‌شود، از این رو موضوع تغییر کاربری و تبدیل به احسن این ساختمان‌ها و ایجاد فضاهای گردشگری مطرح شده است.»
او ادامه داد: «برای تبدیل این ساختمان‌ها به هتل و ورود آنها به زنجیره گردشگری کشور، تفاهمنامه‌ای بین دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری منعقد و همچنین شرکت توسعه گردشگری (تگتاپ) تاسیس شده است.»
مهندس هاشمی با بیان اینکه فعالیت‌های این شرکت در سه محور پیگیری می‌شود، افزود: «ایجاد هتل‌های زنجیره‌ای در سراسر کشور (‌که در همین راستا اجاره هتل فرهیختگان در شهر تهران به بخش خصوصی به‌منظور تجهیز و بهره‌برداری صورت گرفت) و استفاده از ساختمان‌های بلااستفاده یا نیمه‌کاره واحدها در سراسر کشور که در همین راستا می‌توان به تغییر کاربری ساختمان نیمه تمام واحدهای مشکین‌شهر، یزد و مهران به هتل و مرکز دره‌شهر در استان ایلام اشاره کرد، از جمله فعالیت‌های صورت گرفته درخصوص توسعه گردشگری در دانشگاه به شمار می‌رود.»
او ادامه داد: «طراحی و اجرای مجتمع‌های گردشگری-‌اقامتی در تهران، جزیره کیش و تشگون (واقع در خرم‌آباد تنکابن) از دیگر اقدامات انجام شده در این راستا به شمار می‌رود.»

مهندس هاشمی با بیان اینکه تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام از اولویت‌های این حوزه به شمار می‌رود، گفت: «پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 1395 حدود 500 هزار مترمربع از پروژه‌های نیمه تمام باقی مانده تکمیل و بهره‌برداری شود. همچنین حدود 160 هزار مترمربع از آن نیز که دارای پیشرفت کمی بوده و به آن نیازی جدی نیست از سوی مدیریت دانشگاه و واحد تعیین‌تکلیف خواهند شد.»

او با بیان اینکه برنامه مهم دیگر معاونت عمرانی تا پایان امسال ایجاد جهش در فرآیند تجمیع واحدها در کلانشهر تهران است، افزود: «امیدواریم با اجرای این طرح و افزایش زیرساخت‌های آموزشی، مزیت دانشگاه آزاد اسلامی در رقابت با سایر دانشگاه‌ها بهبود چشمگیری یابد.»
به گفته مهندس هاشمی، بهره‌برداری از ساختمان آموزشی- پزشکی (بلوک 6 اداری)، بهره‌برداری از بلوک‌های آموزشی یک و دو واحد علوم و تحقیقات، تکمیل احداث فضای سبز و جنگل‌کاری سایت واحد علوم و تحقیقات، اجرای مجتمع اقامتی، رفاهی و فرهنگی پاسداران مشهد مقدس، بهره‌برداری از ساختمان آموزشی بوعلی واحد تهران مرکز، ساختمان تحصیلات تکمیلی واحد کرج و... از دیگر برنامه‌های سال 1395 خواهد بود.